Geograafia teemapäev

26. aprillil 2016 käisime mina, Raiko Sten ja Rainer Viimsi Koolis järjekordsel geograafia teemapäeval. Selle päeva teemaks oli „Mäed kui kontrastide kujundajad looduses läbi rännumehe vaateprisma“. Lektoriks oli Igor Tuuling, Tartu Ülikooli õppejõud.

Alguses rääkis ta meile oma reisidest ja sellest, mida ta oma rännakutel näinud oli, kuid lõpuks jõudis põhiteema juurde. Lektor jutustas, et mäeahelikud on nagu seinad kahe loodusvööndi vahel. Ühel pool on väga-väga niiske ja teisel pool võib olla isegi kõrb. Ta rääkis meile veel taimedest ja loomadest, kes elavad erinevates vööndites, nende peale tuligi pärast mälumäng.

Viktoriin läks meil päris hästi, kuigi oli päris mitu küsimust, millele me vastuseid ei teadnud. Lõpuks jäime Kuusalu Keskkooliga jagama 4.-5. kohta.

Oli väga huvitav päev ja sooviksin sellisele minna teinekordki.

Mark Eemil Mustonen

Rubriigid: keskkond, konkurss, viktoriin. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.