Ööbimine Järvi Pärnjärve ääres

Kolmapäeval, 26. mail kogunesid kõik Aegviidu Kooli õpilased kell 14.00 kooli juurde. Sealt sõitsime Järvi Pärnjärve äärde, kus panime üles oma telklaagri. Pärast seda istuti lõkke ääres, mängiti palli ja mõnuleti telkides.

Natukese aja pärast kutsuti meid Pikkjärve kaldale. Seal läbisime kiire ellujäärmiskursuse. Saime teada, kuidas ehitada endale onn, süüdata lõke ning hankida süüa. Ööbimisplatsile tagasi jõudes ootas meid valmis söök. Seekord oli roaks makaronid vorstiga. Ülejäänud õhtu mängiti palli, kaarte, kõnniti ringi ja tehti muud huvitavat. Ja niimoodi möödus terve ülejäänud öö: mõned läksid magama, mõned jäid lõkke äärde istuma või jalutasid ringi.

Varahommikul, umbes kell 3.15 alustasid ärkvelolijad teekonda Kõnnu Suursoo vaatetorni päikesetõusu vaatama. Vaade oli kaunis, udune ja kella neljaks oli juba päris valge.
Mõned jäid veel magama, kuid enamik ärkas üles, sest hommik oli külm ning nad proovisid lõkke juures sooja saada.
Pärast hommikusööki pandi telgid kokku ning pakiti kotid. Meile teadaoleva info kohaselt olime eeldanud, et buss jõuab umbes kell 12, aga jõudis kell 10. Kõik kompsud tõsteti bussi ning suunduti tagasi kooli juurde, kus kõik oma teed läksid.

Rainer Talvik

Rubriigid: ettevõtmised, õppekäik. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.