Valge Tähekiir koolis

Neljapäeval, 29.09.2016 külastas kirjanik ja rännumees Marko Kaldur  Aegviidu Kooli. Pärast koolilõunat kogunesime kõik saali, kus meid juba ootasid Marko ja tema valge koer. Valge Tähekiire peremees on oma lemmikust kirjutatud raamatu, mis jutustab lastele ja koerasõpradele samojeedi koerast, kes rändab oma peremehega mööda maailma ringi.

Alustuseks Marko tutvustas ennast ja oma sõpra, kelle ta oli kaasa toonud. Valgel Tähekiirel oli sündides palju õdesid ja vendi, kuid nad lahutati ja nüüd nad elavad kõik eri kohtades. Nimi  Valge Tähekiir on tuletatud sellest, et kõik samojeedi koerad on valget värvi. Tähekiirele meeldib käia meres või järves ujumas, rännata looduses ja mängida koos teistega koertega.  Samal ajal, kui Marko rääkis oma reisidest ja Tähekiirest,  näitas ta saali seinale pilte oma koera paljudest eluhetkedest.

Kohtumise lõpus said õpilased ja õpetajad esitada kirjanikule küsimusi, mõned kuulajaist võtsid talt isegi autogrammi. Minule see tutvustus meeldis ning ma loodan, et meeldis teistelegi.

 Pärast seda tehti väike vahetund ja koolipäev läks tavapäraselt edasi.

Raiko Leiten

Rubriigid: 1. september. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.