Intervjuu

op-pamelaÕPETAJA PAMELA PUIDAK

Kuidas sattusite Aegviidu Kooli?

Direktor Tiina Steinberg, minu perekonnatuttav, pakkus mulle keemia- ja füüsikaõpetaja kohta, sest ta ei leidnud sellele töökohale kedagi teist, kes oleks õppinud keemiat ning füüsikat. Alguses olin väga skeptiline, sest mul ei ole pedagoogilist haridust ega kogemust, aga hiljem hakkasin arvama, et see on hea viis end arendada.

Mis teid meie koolis üllatas?

Mind üllatasid väikesed klassid ja nende paralleelide puudumine, koolid, kus olen käinud või õppinud, on olnud üpriski suured.

Missugused on meie kooli õpilased?

Ma ütleksin, et Aegviidu Kooli õpilased on töökad ja õpivad hästi. See võib tuleneda ka sellest, et koolipere ise on väike ning õpetajad jõuavad kõikide õpilasteni. Aga tunnis teevad enamasti kõik kaasa ja on hästi viisakad.

Mida põnevat ja vajalikku olete meie koolis teinud?

See on raske küsimus, kuna olen siin koolis esimest aastat. Arvan, et minu jaoks on põnev see, et ma iga tunniga õpin midagi ise juurde ja suhtlen palju noortega.

Kellena ja kus olete veel töötanud?

Ma olen töötanud klienditeenindajana ülikooli kõrvalt. Hetkel töötan ka Coca-Cola Plazas.

Mida tahaksite hariduses muuta?

Eestis on väga hea haridussüsteem ning selles osas ei oskaks ma midagi enam parandada või täiustada. Aga mida ma muudaks, oleks õpetajate palgad, sest õpetajate töö on vägagi raske. Päevast päeva noori inimesi harida ja siis peale tööd veel tunnikontrolle parandada ei ole kergete killast.

Millega te tegelete vabal ajal?

Ma loen palju raamatuid, eriti seiklusjutte. Lisaks meeldib mulle väga hispaania keel, mida ma olen mitu aastat õppinud. Olen ka Tallinna Kristliku Vabakoguduse liige. 

Missugused inimesed teile meeldivad?

Mulle meeldivad inimesed, kes on sõbralikud, kellega on hea suhelda, kes on viisakad ja ausad.

Kelleks te tahtsite lapsena saada?

Väiksena unistasin loomaarsti tööst, kuna olen eluaeg armastanud loomi. Minu lemmikud loomad on kaslased.

Missugune õpilane olite kooliajal?

Ma olin suhteliselt vaikne, mitte väga aktiivne. Alguses ma ei õppinud väga hästi, aga 6. klassis mingil põhjusel võtsin ennast kokku ja hakkasin õppima. Kõige rohkem vaeva nägin reaalainetega.

Küsitles Loviisa Vahenurm

Rubriigid: intervjuu. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.