Intervjuu

ÕPETAJA PIRJO LAND

1. Kuidas sattusite Aegviidu Kooli?

Kooli direktor kutsus tööle.

2. Mis teid meie koolis üllatas?

Ma olen aastaid selle kooliga seotud olnud, kuna üks minu laps õppis siin ja teine õpib praegu.  Siiani pole mind miski üllatanud.

3. Missugused on meie kooli õpilased?

Äärmiselt lahedad. Kui võrrelda linnakooli ja maakooli, siis on ikka öö ja päev. Maakoolis on suhtumine ja suhtlemine hoopis teine, lapsed on rohkem avatud ja viisakad. Neid häid omadusi on loomulikult veel ja veel.

4. Mida põnevat ja vajalikku olete meie koolis teinud?

Ega eriti palju ei ole jõudnud veel teha.

5. Kellena ja kus olete veel töötanud?

Enne siia kooli tulekut töötasin ma 7aastat  RMK-s loodushariduse täiendkursuste õpetajana, enne seda KIK-i projektide raames ka loodusõpetajana, veel enne seda töötasin hoopis optikuna.

6. Mida tahaksite hariduses muuta?

Hariduses on vaja muuta üht kui teist asja. Kogu õppimine peaks olema rohkem eluline, õppida tuleks neid asju, mida elus vaja läheb. Lõppude lõpuks peavad need inimesed ühiskonnas hakkama saama.

7. Millega tegelete vabal ajal?

Kuna ma praegu õpin ülikoolis, siis mul seda vaba aega eriti ei ole, aga maalin, joonistan ning isegi ehitan maja.

8. Missugused inimesed teile meeldivad?

Iseäranis meeldivad mulle sellised inimesed, kellel on hea huumorimeel, sest ma hindan väga huumorit ja naljasoont. Kuivikud mulle eriti ei meeldi.

9. Kelleks tahtsite lapsena saada?

Mul on üks pilt alles,  mille ma juba väiksena joonistasin. Lasteaias oli vaja joonistada pilt, kelleks ma saada tahan ja mina joonistasin kraanajuhi.

10. Missugune õpilane olite kooliajal?

Nii ja naa, ei saaks öelda, et ma koolis kogu aeg õppisin, natuke pättust tegin ka. Vanemad pidid koolis vahepeal nägu ka näitama.

 

Intervjueeris Raiko Leiten

 

 

 

Rubriigid: intervjuu. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.