Intervjuu

VASTAB AJALOOÕPETAJA MATTIAS JÜRGENS

 Kuidas sattusite Aegviidu Kooli?

29. augusti (2016) hommikul ärgates ei teadnud ma veel, et siia tulen. Hommikul tegin oma mailboxi lahti ja nägin, et ajaloo grupis oli kutsung – vajatakse ruttu ajaloo-, ühiskonna- ja geograafiaõpetajat. Olgugi et ma veel töötasin teises kohas, helistasin siia kooli ja päeva jooksul kujunes nii, et siin ma nüüd olengi.

Mis teid meie koolis üllatas?

Keeruline öelda, võibolla tõesti kõige rohkem see, et kool on nii väike. Olen tulnud  Tallinna Nõmme Gümnaasiumist, kus igas klassis oli vähemalt 30 õpilast.

Missugused on meie kooli õpilased?

Aegviidu kooli õpilased on üldiselt tublid, kuid vahel võiksid rohkem õppimisega pingutada; muidu sõbralikud ja toredad.

Mida põnevat ja vajalikku olete meie koolis teinud?

Ma ei tea, kas ma olen veel midagi põnevat teinud, aga vajalikku küll – vaikselt alustasin kooli muuseumi reorganiseerimisega. Lavastasin kooli sünnipäevaks ühe naljapildikese.

 Kellena ja kus olete veel töötanud?

See rida on pikk. Kuna mu isal on ehitusfirma ja emal haljastusfirma, olen alates 11. eluaastast töötanud ehitusel ja haljastuses. Vahepeal tegutsesin ametlikult ka näitlejana Nuku-Noorsooteatris ja Vana Baskini Teatris. Turul olen müünud suitsuliha, töötanud restoranis ettekandja ning pubis baarmenina. Lennusadamas olin 2 aastat giid ja külastusjuht. Otse loomulikult on olnud mingeid väiksemaid haltuurasid ka vahepeal. Nüüd olen õpetaja ja töötan ka kelnerina restoranis Tchaikovsky.

Mida tahaksite hariduses muuta?

Ma arvan, et hariduses peaks muutma eelkõige seda, et tuleks rohkem keskenduda sellele, kuidas mingisuguseid teadmisi leida, kui sellele,  et neid otseselt edasi anda.  Loomulikult ma ei pea ka vähetähtsaks seda, et peab olema baas – selleks, et aru saada, kust otsima hakata. Põhikool annab sellele esimese ringi peale ja gümnaasiumi ülesanne ongi muuta õpilased piisavad targaks, et nad oskaksid küsimusi küsida ja siis need küsimused ja probleemid laheneda.

Millega tegelete vabal ajal?

Kui mul vaba aega on, siis kütan ahju. Esmaspäeviti käin spaas, neljapäeviti, kui ma tööl ei ole, käin Eesti Üliõpilaste Seltsi koosolekul. Aga üldjoontes olen ma kogu aeg tööl.

Missugused inimesed teile meeldivad?

Mulle meeldivad intelligentsed inimesed, sellised, kellega on kerge ja tiivustav või inspireeriv rääkida. Ja mulle meeldivad ka avatud inimesed.

Kelleks tahtsite lapsena saada?

Põllumeheks.

Milline õpilane olite kooliajal?

Aktiivne. Vahetevahel ka liiga aktiivne, nii  et õppetöö kannatas selle tõttu. Ma olin Nõmme Gümnaasiumi õpilasesinduse president mitu aastat ja kui ise enam president polnud, siis olin alati võtta. Sel ajal olin ma juba Nõmme Õpilasesinduste Liidu president, kes korraldas õpilasüritusi Nõmme seitsme kooli vahel. Lisaks sellele etluskonkursid, näitering ja tööl käimine ka veel. Õppimine oli küll oluline, aga nüüd ma tean, et kui ma oleksin natuke vähem aktiivne olnud, oleks mul reaalainetega veidike paremini.

Küsitles: Markus Henri Bammer   

Rubriigid: intervjuu. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.