Jõuluaja töötoad

20171219_173518[1].jpg14. detsembril 2017 toimusid Aegviidu Koolis jõuluteemalised töötoad.

Ekke Tõnn Rütman: Oli neli erinevat töötuba. Üks neist oli siiditrüki töötuba, kus tegime koti peale pressiga kujundeid. Meil, 7.-9. klassi õpilastel, oli see esimene töötuba. Juhendajateks olid meil õpetajad Monika Avalaid ja Kaire-Leen Varik. Igaüks sai endale valmistada šablooni ja pärast sellega valge koti peale erinevaid kujundeid kanda. Šabloonide tegemiseks kasutasime svammi, mille kleepisime pärast puutüki peale. Meie kaunistatud kotte müüakse kooli jõululaadal. Minu arust oli see põnev kogemus ja oli üks huvitavamaid töötubasid.

Raili Stina Reidla: Meie olime koos 8. ja 9. klassiga kõikides töötubades. Väga lõbus oli meil! Õpetaja Reedaga toimus küünla valmistamise töötuba, kus me tegime läbipaistvatest purkidest küünlaaluseid. Esmalt lõikasime teibist välja kuuse kujud ja kleepisime need purgi peale. Kuuski pidime tegema sinna 2 tükki. Seejärel asusime purki värvima. Kui purk kaunistatud, saigi töötuba läbi. See oli väga lahe ja tore! Edasi läksime juba järgmisesse ehk kaarditegemise töötuppa! 

Mihkel Käärma: Kaartide tegemise töötuba asus eesti keele klassis. Minu meelest oli see töötuba üks lihtsamaid. Seal pidid võtma endale paberi ja selle pooleks voltima. Siis valisid meeldivad nööbid ja liimisid need paberile. Lõpetuseks joonistasid kaardile illustratsiooni. Mulle see töötuba meeldis.

Anna-Liisa Leiten: Esmalt läksime Aegviidu kogudusemajja. Seal toimus piparkookide töötuba. Meie juhendajateks olid õpetaja Tairi ja pikapäevarühma õpetaja Merike. Kõigepealt jaotati meile piparkoogitaigent. Edasi pidime tegema vormidega erinevaid kujundeid. Siis panime piparkookidega plaadid ahju. Pärast küpsetamist tuli kaunistamisaeg. Kõik lapsed said vähemalt ühe piparkoogi ära kaunistada. Meie ja teiste klasside küpsetatud piparkooke viiakse jõulurõõmuks üksikutele vanainimestele ning müüakse kooli jõululaadal.

Rubriigid: jõulud. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.