KEAT-i koolitused

Neljapäeval, 15. veebruaril 2018 toimus meil esimene KEATi koolitus. Teise ja kolmanda tunni ajal pidas meile loengut päästja Kehra komandost.

Päästja rääkis meile tuleohutusest ehk kuidas tuleb käituda tulekahju korral, kuidas ja millega tuld kustutada ja kuhu vajadusel helistada. Ta seletas, kuidas  aru saada, kas rannas on vetelpääste ja mida tuleks kaasa võtta, kui minnakse talvel kala püüdma. Päästja jutustas, kuidas ükskord oli talvel olnud suur lumetorm ja inimesed jäid mitmeks tunniks lumevangi. Lõpuks mängisime Kuldvillakut veeohutuse kohta ning see meeldis mulle kõige rohkem.

Teise koolituse viis läbi naine Eesti Punasest Ristist. Tema loeng toimus 19. veebruaril  2. ja 3. tunni ajal. Koolitaja rääkis, kuidas anda esmaabi ja õpetas ka võtteid, mida võib teha ainult hädaolukorras. Ta õpetas, kuidas panna sidet peale nii, et see ära ei tule. Koolitaja seletas, et haavale, millest jookseb palju verd, tuleb peale pressida, kuni veri seisma jääb. Ta õpetas veel, kuidas ravida põletushaavu. Mulle meeldis kõige rohkem esmaabi kolmnurkrätikuga. Seda saime ise proovida.

Mulle meeldisid mõlemad loengud, aga esmaabikoolitus natuke rohkem. Loodan, et teised koolitused tulevad sama põnevad kui esimesed kaks.

Laurits Rütman

Rubriigid: külaline, õppetöö, päästjad. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga