Emakeelepäev

Rasmus Tarassov: Kolmapäeval, 14. märtsil 2018 tähistasime Aegviidu Koolis emakeelepäeva. Juba 11. aastat järjest pajatame sel päeval rahvajutte. Kõik õpilased pidid ikka klassi ees ka oma rahvajuttu jutustama, aga kes tahtsid, võisid minna ka kooli ette esinema. Kõik, kes saalis pajatasid, said auhinnaks raamatu, tänukirja ja maiustuse.

Pajatati kolmes vanusegrupis: 1.-3., 4.-6. ja 7.-9. klass. Žürii valis igast vanuseastmest esikolmiku. Noorimate esikolmik oli selline: I koht Helena L, II koht Lukas ja III Katharina. Teises vanusegrupis saavutas I koha Laurits, II koha Maria ning III Roosi. Kolmandast grupist  oli parim Raili Stina, 2. Rainer ja 3. Reio. Žürii sai aga tänutäheks raamatu ja Aegviidu kooli logoga termo joogipudeli.

Pärast tunnustati viielisi ja nelja-viielisi õpilasi ning ka igast klassist kõige kaunima käekirjaga lapsi. 1. klassist kirjutas kõige ilusamini Singlill Tigriana, 2. kl Markus, 3. kl Anett Liisa, 4. kl Mart Villem, 5. kl Kristofer, 6. kl Jaanika, 7. kl Katrin, 8. kl  Arp ja 9. kl Rainer. Nad said kõik uhked pastakad, et saaks senisest veel ilusama käekirjaga kirjutada.

Kreete Margareeta Kalme: Emakeelepäeval osales 25 õpilast. Kõik pajatajad said valida endale pärast ühe raamatu, mis neile meeldis. Mina aga ei jutustanud, sest ma olen suhteliselt arg ja pabistades võib mul jutustamine  halvasti minna. Mulle meeldis kuulata teiste rahvajutte, need olid kõigil väga erinevad! Väikestest mõned oleksid võinud rääkida valjemalt ja selgemalt, aga vähemalt nad said hakkama oma esinemisega, sest olid julged ja tublid!

Helena Raava: Sel aastal olid žüriis uued liikmed ning hindamine oli teistmoodi. Varem hinnati õpilasi kahes, nüüd kolmes vanusegrupis.  Kõik osalejad said raamatu ja maiuse. Pärast autasustati  teiste võistluste võitjaid, kes on käinud kooli esindamas. Tunnustati ka viielisi ja nelja-viielisi. Sel trimestril oli neid kokku 41. See näitab, et Aegviidu kooli õpilaste õppeedukus on väga hea. Kokkuvõttes möödus tänane päev hästi ja kõik olid rõõmsad.

 

 

 

 

 

 

 

Rubriigid: emakeelepäev, konkurss, teemapäev. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.