Noorpäästjate võistlus Rõngus

Reedel, 4. mail 2018 käis suur osa Aegviidu Kooli 6.-9. kl õpilastest Rõngu noorpäästjate võistlusel. Meie kool oli välja pannud 5 võistkonda.

Nooremate vanuseklassis võistles meil üks grupp, kuhu kuulusid Indrek, Laurits, Rasmus ja Uku. Vanemate vanuseklassi esimesse võistkonda kuulusid Kertu, Jana, Rudolf ja Mark Eemil, teise võistkonda Reio, Ekke Tõnn, Joonas ja Ly. Kolmandas olid Annabel, Ahti, Kristjan ja Genno ning neljandas Katrin, Martin Joonas, Mihkel ja mina. 

Võistlus hakkas kell 10.15. Meie jõudsime kohale natuke varem, tegime sooja ning proovisime raja läbi. Kõigepealt pidime hüppama üle plangu ja jooksma üle poomi, siis läbima koos tiimiga väikese puidust labürindi. Pärast seda jooksime päästeauto juurde ja ühendasime tüviliini külge hargmiku, selle külge kaks tööliini ja otsa joatorud. Igaühel oli selle panekul oma ülesanne. Edasi läksime eraldi ülesandeid lahendama: mina ja Katrin pidime inimesel pead siduma, Martin läks päästerõngast viskama ja Mihklil tuli ära tunda pildi pealt, kas on tegemist ohtliku olukorraga. Siis kandsime inimese raami peal poomi juurde, jooksime sealt üle ja hüppasime üle plangu. 

Esimesena võistlesid nooremad. Meie omad olid kohe nii tublid, et nad said 1. koha oma vanusegrupis. Seejärel asusid võistlema vanemad. Meie võistkondadest sai kõige parema koha 9. klassi tiim – 3. koha. Aga ega teised tiimidki neist maha jäänud. Kõigil läks hästi.

See oli väga tore võistlus, eriti veel need treeningud, kus me harjutasime võistluseks. Järgmine aasta loodetavasti võistleme jälle!

Raili Stina Reidla

Rubriigid: päästjad, võistlus. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.