Vene keele konkurss „Lõbus tähestik”

Teisipäeval, 15. mail 2018 toimus Laulasmaa koolis maakondlik vene keele konkurss. Kell 9 hommikul sõitsid kooli esindama 5. klassi õpilased Helena, Kreete Margareta ja Rasmus. Võistkondi osales 14 ja öeldi, et seekord oli neid kaks korda rohkem kui eelmine kord.

Konkurss algas 10.45. Kõige esimesena pidid kõik tiimid lahendama pildipuslet. See, mis oli lõpuks pildil, sai selle tiimi nimeks. Aegviidu võistkonna nimi oli Rадуга (raduga) ehk siis vikerkaar. Peale seda pidid kõik tiimid kirjutama vene keele tähestiku kas suurte, väikeste, kirja- või trükitähtedega.

Järgmisena said kõik väikese kohvri, kus sees olid tähed. Päris paljudel ei olnud kõiki tähti olemas. Näiteks Aegviidu tiimil ei olnud ühtegi m-tähte ja k-tähti oli ainult üks. Seinale näidati projektoriga pilte ja võistkonnad pidid need sõnad vene keeles tähtedega välja kirjutama. Peale seda saime paberi, millel olid segamini aetud sõnad ja me pidime need ära lahendama. Lõpuks anti meile veel üks pusle.  See tuli ka ära lahendada ja sellest pildist võimalikult palju   lauseid moodustada.

Siis saabus söögivahetund.  Kõige lõpuks oli autasustamine ja tagasisõit Aegviitu.

Rasmus Tarassov

Rubriigid: konkurss, teemapäev. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.