Vene keele päev

Kolmapäeval, 23. mail 2018 oli Aegviidu Koolis vene keele päev. Toimus igasuguseid erinevaid võistlusi ja esinemisi kogu päeva jooksul.

Kohe esimeses tunnis vastasime saalis Kahooti küsimustele, mis olid muidugi Venemaa kohta. Kokku oli küsimusi 25. Õpilased võtsid välja oma telefonid ning need, kellel polnud, läksid ja tõid endale kooli tahvelarvutid. Vastamises osalesid umbes pooled kooli õpilastes, sest tegu oli ju ikkagi võistlusega. Kui Kahoot lahendatud, jäid algklasside lapsed saali, et kiiruse peale lahti võtta ja siis uuesti kokku panna matrjoškat. Teistel läks päev normaalselt edasi. Sellega ei olnud vene keele päev veel lõppenud.

 Viienda tunni ajal kogunesime taas saali. Vaatasime seal ühte venekeelset laulu ja meile tutvustati lühidalt Venemaad. Pärast seda algasid esinemised. Alustasid nooremad, lõpetasid vanemad. Oli luuletusi, jutte, laule ja lühinäidendeid. Enamik esitusi oli venekeelsed. Kuigi enamik algklasside õpilastest keelest aru ei saanud, võib kindel olla, et viis, kuidas seda esitati, pakkus neile siiski huvi. Viimasena tulid saali ette külalisesinejad Jäneda kooli üheksandast klassist ja laulsid meile. Viies tund lõppes suure aplausiga. Pärast seda kutsuti kõiki pannkooke sööma.

Päev oli kindlasti vahva, sest esitusi oli tore ja naljakas vaadata ning need ei veninud ka liiga pikaks.

Anna Kubja

Rubriigid: vene keele päev. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.