Õppekäik Tallinnasse

Teisipäeval, 4. veebruaril 2020 käisid 7. ja 8. klassi õpilased õppekäigul Tallinnas.

Hommikul toimus meil esimene tund ning siis läksime 9. 30 rongile. Sõitsime Balti jaama, kust suundusime PROTO avastuskeskusesse. Kuna jõudsime kohale liiga vara,  pidime veidi ootama ekskursiooni algust. Giid jagas meile kõrvaklapid, et kuuleksime tema juttu. Meie ekskursioon algas sellega, et giid rääkis, kuidas vanal ajal asjad olid ja kui palju on tehnika ning üleüldse maailm viimaste sajanditega arenenud.  Kui ta oli meile kõikide keskuses olevate leiutiste lood ära rääkinud, saime avastuskeskuses ise ringi vaadata ja asju proovida.

Suurem osa eksponaatidest oli virtuaalreaalsuse prillidega ning see tegi asja eriti ägedaks. Näiteks sai seal kogeda, kuidas oleks jalgrattaga õhus lennata ja ajalehti laiali viia. Veel sai proovida lampe kokku panna ja sõita allveelaevaga Atlantises. Kui kõik asjad katsetatud said, läksisime edasi Coca-Cola Plazasse. Seal valis igaüks endale sobiva filmi. Kui need said vaadatud, olime valmis tagasi koju minema.

Kokkuvõttes oli päev väga põnev ja lahe.

Helena Raava

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.