29. Sten Roosi muinasjutuvõistluse tulemused

Eesti Lastekirjanduse Keskuses anti laupäeval, 5. juunil 2021 üle Sten Roosi muinasjutuvõistluse auhinnad. 

Žüriiliikme Kätlin Vainola sõnul olid võistlustööd heal tasemel ja käsitletud teemadering lai. „Nii nagu meid ümbritsevas maailmas, kordus ka sel konkursil refräänina koroona teema. Samuti pakkus lastele huvi tehnika. Esimese ja teise koha tööd põimivad näiteks vaimukalt nuti- ja muinasjutumaailma,“ lausus Vainola.

Võistlustöid hindas kuueliikmeline žürii, mille koosseisu kuulusid võistluse algataja Ann Roos, lastekirjanduse uurija Krista Kumberg, lastekirjanikud Kätlin Vainola ja Liis Sein, folklorist Risto Järv ning lastekirjanduse spetsialist Ülle Väljataga.

Täpsemalt saab lugeda Eesti Lastekirjanduse Keskuse kodulehelt –

Anti üle Sten Roosi muinasjutuvõistluse auhinnad

Võistlusele saadeti 182 muinasjuttu.

Osales õpilasi 43 koolist.

Auhindu anti välja 28.

ERIAUHINNAD:

Eesti Lastekirjanduse Keskuse auhind:

Helena Land, Aegviidu Kool, 5. klass („Imelik raamat“)

Rasmus Tarassov, Aegviidu Kool, 8. klass („Kuidas Katk Antsul külas käis“)

Liis Seina auhind:

Helena Raava, Aegviidu Kool, 8. klass („Karantiinis kleit“)

Maria Kubja, Aegviidu Kool, 8. klass („Nõid ja kuldkalake“)

Maria: 5. juunil 2021 toimus Sten Roosi muinasjutuvõistluse auhinnapidu. Meie koolist oli sinna kutsutud neli õpilast: Helena Land, Helena Raava, Maria Kubja, Rasmus Tarassov ning juhendaja emakeeleõpetaja Anneliis Liblik. Pidu algas kell 12. Ürituse viisid läbi improteatri näitlejad. Pärast auhindade üleandmist lasid näitlejad publikul valida sõnu ning lauseid, millest tegid muinasjutu, mis muutis peo humoorikamaks. Pärast seda võisid koosviibijad maiustada tordi ja morssiga ning iseseisvalt tutvuda lastekirjandusega.

Rubriigid: looming. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.