Õpetajate päev

Mina õpetajana 

Teisipäeval, 5. oktoobril 2021 oli koolis õpetajate päev, kus 9. klassi õpilased täitsid õpetajate rolle. Mina olin matemaatikaõpetaja ning andsin tunde peaaegu kõikidele klassidele.  

Enne esimese tunni andmist olin natuke närvis ka, kuna kunagi varem pole ma sellises olukorras olnud. Kõik läks enam-vähem mu plaanide kohaselt. Sai õpitud ja natuke nalja ka tehtud. Minu tunnis oli nii, et kui ülesanded said tehtud, siis  olid mul kaasas erinevad mängud, kus pidi kasutama loogikat, nt Ruubiku kuubikud.  

Lapsed kuulasid mind suhteliselt hästi. Mõned klassid olid võibolla natuke lärmakamad kui teised, kuid sellest polnud midagi hullu. Minu üllatuseks tuli välja, et on võrdlemisi palju neid õpilasi, kellele meeldib matemaatika. Seda oli väga tore kuulda. 

Mulle meeldis ilmselt kõige rohkem see, et sain tundma õppida oma kaasõpilasi veidike teisel tasandil. Muidu olen neid näinud ju ainult vahetundides möllamas, kuid nüüd sain teada ka seda, kuidas nad tunnis käituvad ja kaasa teevad. 

Üks asi, mis ma sellest päevast kaasa võtaks, oleks ilmselt uus austus õpetajate vastu. On tõesti keeruline ennast kehtestada ja panna õpilasi ennast kuulama. On tore, et leidub inimesi, kes on nõus seda tegema. 

Kokkuvõtteks võin öelda, et õpetajaks ma saada ei taha, kuid oli kindlasti põnev ja õpetlik kogemus. 

Helena Raava  

Rubriigid: õpetajate päev. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.