Mardi-kadripäeva disko

Reedel, 19. novembril 2021 toimus koolis mardi-kadripäeva disko, mille loovtööna korraldas Helena Raava. Üritus kestis kella 17-20. Peo jaoks tuli ennast riietada kas mardiks või kadriks ning kaasa võtta mingit snäkki ühise suupistelaua jaoks.

Mina ja Roosi olime Helena abilised ja aitasime tal diskot ette valmistada. Näiteks tegime grimminurga, kus oli võimalik ennast söega ära “meikida”. Grimminurgas oli ka õnnepurk, kust kõik said endale õnne võtta. Panime välja ka hääletuskasti, et valida rahvalemmikud mart ja kadri. Ürituse läbiviimiseks tulid appi ka vilistlased Uku, Laurits ja Kristjan, kes aitasid peamiselt tehnikaga.

Diskol oli ka mänge ja väga palju tantsimist. Helena oli valinud vanamoodsaid mänge, mida kindlasti minu ema ja võibolla ka vanaema on mänginud. Üks neist oli vägikaika vedamine ehk kaks inimest istusid maas ja see, kes tiris teise mängija püsti, oli võitja. Väikesed said väga palju nalja, kui mina ja Helena ei saanud üksteisest jagu. Pärast kaikavedu toimus dance battle (tantsuvõistlus), mille võitis Arabella, kes võistles finaalis Johaniga. Arabella sai preemiaks kuldmedali. Tantsu- ja puhkepauside ajal oli kõigil võimalus maiustada rikkaliku snäkilaua juures.

Disko lõpupoole kuulutasime välja kolm rahvalemmikust marti või katri ning päeva parima mardi ja kadri, kelle valisid õpetajad ise. Rahvalemmikuteks osutusid Arabella, Henri ja Carola ning päeva parimaks mardiks ja kadriks valiti Rasmus ja Johan. Kui auhinnad ja kommid said jaotatud, toimus enne disko lõppu martide ja katride kohta Kahoot. Seal oli mitmeid fakte, mis olid mulle täiesti uued teadmised. Pärast Kahooti tantsiti veel natukene ning söödi head-paremat, mis veel lauale alles oli jäänud.

Minu arvates oli disko vägagi vahva ja mõnus. Korraldus oli hea, sai palju tantsida ja mängida ning näidata noorematele koolikaaslastele, et mardipäeva ja kadripäeva on ka vahvad. Väga hea meel oli abiks olla!

Kreete Margareeta Kalme

Rubriigid: kultuur, teemapäev. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.