Lõpukell

Teisipäeval, 24. mail 2022 toimus meie koolis tutipidu ehk 9. klassi õpilaste eksamitele saatmine. Hommikul tulid lõpetajad kooli väikestes ja lapsikutes riietes koos kaisukarude ning veepüstolitega. Neljanda tunni ajal toimus aktus. 9. klassi õpilased istusid õues ning iga klass tegi neile väikese üllatuse/kingituse. Lisaks sooviti ka edu ja rõõmu edaspidiseks.

Pärast lõunasööki hakati üheksandikke proovile panema. Meil on traditsiooniks, et igal aastal korraldavad kõiki neid tegevusi 8. klassi õpilased, seega sellel aastal pidime seda tegema meie. Valmistasime lõpetajate jaoks ette erinevaid mänge ja väljakutseid. Kõigepealt ostsime mitmesuguseid maiustusi ning sidusime need nööriga pulga külge. Üheksandikud pidid ükshaaval kinniste silmadega need nööri küljest lahti lõikama.

Teisena tegime smuutisid. Me kirjutasime lipikutele kolme magusa ja kolme soolase toiduaine nimed. Head asjad olid banaan, kiivi ja mustikad, vältida püüti aga pasteeti, sinepit ja tomatit. Siis valis iga üheksandik endale kinnisilmi kolm lipikut ning nendest tegimegi kokku smuuti, mille lõpetaja pidi ära jooma.

Siis mängisime munamängu. Me jagasime üheksandikud loosiga paaridesse ning nad pidid koos mängima. Kaotaja oli see, kes muna enne katki tegi. Selle mängu ajal sai palju naerda. Järgmisena tuli neil vahvleid süüa. Me panime kuuele vahvlile vahukoort peale ning kolme vahele pistsime komme ja ülejäänud kolmele panime heeringat. Lõpetajad valisid igaüks endale vahvli, mille pidid ära sööma. See ülesanne meeldis neile endile väga.

Peale seda korraldasime me viktoriini. Meil oli 20 küsimust ning esitasime neid kordamööda igale üheksandikule. Kui keegi vastas valesti, visati teda veepallidega. Siis tuli meie eelviimane tegevus: laulusõnad. Me lasime igale lõpetajale paar sekundit erinevaid laule ning kui muusika jäi pausile, pidid nad laulusõnu jätkama.

Meie viimane mäng oli kaartide puhumine. Valmistasime hea smuuti, aga lisasime sinna rohkesti sidrunimahla. Siis valasime smuuti klaasi ning panime selle peale kaardipaki. Üheksandikud käisid kordamööda klaasi juures ja pidid vähemalt ühe kaardi pealt ära puhuma. See, kellele jäi viimane kaart, pidi smuuti ära jooma.

Tutipäev oli väga lõbus ja naljakas. Sai palju lõbu ja tralli ning ka üheksandikud jäid päevaga rahule. Loodan, et see jääb neil terveks eluks meelde. Ilm oli ka väga ilus ja soe. Tšau-tšau, Kreete Margareeta, Helena, Maria, Anna-Liisa, Kristofer ja Rasmus. Ilma teieta on koolielu hoopis teistsugune. Tulge meile alati külla 🙂 Palju edu edaspidiseks!

Roosi Rütman

Rubriigid: koolileht, tutipäev, tutipidu. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.