Projektipäev „Saladuslik saar“

Reedel, 26.02.16 käisime 6.-9. klassiga Tallinna Ülikoolis projektipäeval „Saladuslik saar“. Läksime linna rongiga. Balti jaamast sõitsime trammiga Narva maanteele. Kohe seal trammipeatuse kõrval oligi Tallinna Ülikool.

Pärast riiete garderoobi panemist ootasime natuke fuajees, kuni meid juhatati neljandale korrusele, kus projektipäev aset leidis. Seal jagati meid rühmadeks ja viidi klassidesse, kus hakkasime oma ülesandeid lahendama.

Mina oli ühes rühmas Ekke Tõnni, Loviisa ja Carmeniga. Loviisa tahtis tegeleda logiraamatu kirjutamisega, nii et jätsime selle täitmise talle, samal ajal kui meie hakkasime ülesannete lahendamisega pihta.

Esimeses ülesandes pidime mõtlema oma hõimule lipu ja nime. Otsustasime panna hõimu nimeks Oravad. Lippu tehes üritasime ette antud geomeetrilistest kujunditest kokku panna oravataolise kujutise, mis meil peaaegu välja tuli. Siis kujundasime veel seda lippu joonistustega, mis pidid tähistama meie isikuomadusi.

Teises ülesandes tuli küsimustele vastates kindlaks teha oma täpne asukoht. Saime teada, et viibime Lääne-Aafrikas Elobey Chico saarel. Kolmas ülesanne nõudis seda, et kujundaksime mereranda maja, mis oleks turvaline, nii et kiskjad ega maod ligi ei saaks ja hoone pakuks kaitset ka malaariasääskede eest.

Neljas ülesanne oli kõige pikem ja koosnes mitmest osast. Alguses läksid kõik grupid ühte klassi, kus toimus Kahoot võistlus ehk siis n-ö viktoriin. Arvestust peeti nii individuaalselt kui ka rühmade kaupa. Lõpus löödi kõigi rühmaliikmete skoorid kokku ja arvutati viktoriini üldvõitja. Mina võitsin individuaalse võistluse, aga kokkuvõttes tuli meie, Oravate rühm Kahooti  üldvõitjaks.

Pärast seda läksime tagasi oma ruumi, kuid meid juhatati klassist välja kookospuud otsima. Selle alt leidsime parve ehitamiseks vajalikud vahendid. Seal oli liimipüstol ja hunnik jäätisepulgataolisi puust liiste, millest tuli ehitada parv. Ka leidsime karbist veel tahvelarvuti koos videoõpetusega, kuidas seda ehitada. Me olime oma parve peaaegu valmis saanud, kui pidime oma ehituse korraks katkestama ja minema suitsusignaale tegema.

Igast rühmast valiti üks õpilane, kes süütas punase fosfori, mis tekitaski vajaliku suitsusignaali. See kõik käis suhteliselt kiiresti ja olime peagi tagasi oma klassis. Kui lõpetasime parve ehitamise, pidime seda väikeses basseinis testima. Seal võeti ka aega ja selgitati välja kõige kiirem parv. Sellegi võidusõidu võitsime meie, teine võistkond.

Lõpus kogunesime veel hetkeks kokku ühte klassiruumi, kus täitsime tagasiside küsitluse ja meile öeldi kõigi võistluste tulemused. Sellega oligi meie projektipäev läbi. Läksime trammi peale, sõitsime Balti jaama ning sealt rongiga koju Aegviitu.

Oli täitsa tore päev, hea meelega osaleksin veel mõnel sellisel.

Mark Eemil Mustonen

Rubriigid: ettevõtmised, õpituba, õppekäik, projekt, viktoriin. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.