Ettevõtjast külaline

Reedel, 9 novemberil  2018 teise tunni ajal kohtusid 8. ja 9. klassi õpilased ettevõtja ja tehnoloogiainvestori Marek Kiisaga. Külaline rääkis meile natuke endast, sellest, mis ta teinud on ja kelleks ta saada tahtis. Samuti ta soovis, et me igaüks tutvustaks ennast ja küsiksime temalt erinevaid küsimusi. Näiteks oli küsimus, et kui ta ei oleks saanud autoinseneriks, siis kelleks  ta saanud oleks. Külaline vastas, et laevakapteniks, sest teda huvitasid merendus ja laevad. Ta rääkis, et isegi tühise idee elluviimiseL võib inimene saada miljonäriks.

Ettevõtja rääkis, et ta töötab Eesti kõige rikkamas firmas, mille väärtus on ligi 100 miljonit eurot. Ta mainis meile, et see summa, mille ta on soovinud kokku saada, on miljon eurot. Ja selle on ta ka saanud.

Edasi me igaüks rääkisime talle, mis on meie hobid, kelleks me saada tahame, millega me vabal ajal tegeleme. Külaline andis meile ideid, kuidas oma vaba aega sisustada. Ta rääkis, et kui hakata ettevõtjaks, siis peab väga palju keeli omandama, sest nii on silmaring palju avaram. Ta mõtles välja sellise kokkuleppe, et kui ta tuleb järgmisel aastal uuesti, siis igaüks meist on mõne keele omandanud ja ära  käinud IT-kursusel. Me olime sellega nõus. Aeg sai otsa ja jätsime temaga selleks korraks hüvasti. Ütlesime talle, et ootame teda tagasi.

Genno Peegel

 

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.