Emakeelepäev

Reedel, 13. märtsil 2020 tähistati Aegviidu Koolis pajatamisega järjekordset emakeelepäeva. Sel aastal oli tegu maagilise numbriga – kolmeteistkümnes kord pajatamist, 13. märtsil ja rekordiliselt 34 osalejat.

Üritus hakkas 9.30. Eesti keele õpetaja Anneliis Liblik soovis avasõnadega kõigile head emakeelepäeva ja heitis tagasivaatavalt pilgu eesti keele aastal toimunud üritustustele. Seejärel alustasid 1. kooliastme õpilased jutustamisega. Peale 2. kooliastme pajatamist tehti 10-minutiline paus. 

Kui 3. kooliaste oli jutuvestmise lõpetanud, läksid algklassid sööma ning žürii otsuseid langetama. Pärast söögivahetunni lõppu esitas Aegviidu Kooli näiteringi trupp näidendi, mis oli lõbus ja pani pealtvaatajad naeru kihistama.

Meie vahva ürituse lõpuks avalikustas žürii iga vanuseastme esikolmiku ning eripreemia saajad. Parimateks jutuvestjateks osutusid:

1.-3. kl – Arabella Suik

4.-6. kl – Helena Land

7.-9. kl – Raili Stina Reidla

Publiku lemmikuks osutus Raili Stina Reidla muinasjutuga, mille ta ise oli kirjutanud. Kõik osalejad said endale valida raamatu ning maiustuse. Samuti autasustati iga klassi kaunima käekirja konkursi võitjat. Meeleoluka päeva lõppedes tänati kõiki osalejaid ning õpetajaid, kes olid abiks ürituse korraldamisel. Oli väga meeldejääv üritus!

Ly Rim

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga