Emakeelepäev

Reedel, 13. märtsil 2020 tähistati Aegviidu Koolis rahvajuttude pajatamisega järjekordset emakeelepäeva. Sel aastal oli tegu maagilise numbriga – kolmeteistkümnes kord pajatamist, 13. märtsil ja rekordiliselt 34 osalejat.

Üritus hakkas 9.30. Eesti keele õpetaja Anneliis Liblik soovis avasõnadega kõigile head emakeelepäeva ja heitis tagasivaatava pilgu eesti keele aastal toimunud üritustele. Seejärel alustasid 1. kooliastme õpilased jutustamisega. Peale 2. kooliastme pajatamist tehti 10-minutiline jalasirutuspaus. 

Kui 3. kooliaste oli jutuvestmise lõpetanud, läksid algklassid sööma ning žürii otsuseid langetama. Pärast söögivahetunni lõppu esitas Aegviidu Kooli näiteringi trupp näidendi, mis oli lõbus ja pani pealtvaatajad naeru kihistama.

Meie vahva ürituse lõpuks avalikustas žürii iga vanuseastme esikolmiku ning eripreemia saajad. Parimateks jutuvestjateks osutusid:

1.-3. kl                                                                                                                                            I koht Arabella Suik, II Desiree Sälik, III Marten Grosberg, eripreemia – Rometh Laurimaa ja Uku Lumila

4.-6. kl                                                                                                                                            I koht Helena Land, II Roosi Rütman, III Lukas Lumila, eripreemia – Darren Rim

7.-9. kl                                                                                                                                            I koht Raili Stina Reidla, II Katrin Tšupina, III Ly Rim, eripreemia – Indrek Noor, Laurits Rütman, Genno Peegel

Publiku lemmikuks osutus Raili Stina Reidla muinasjutuga, mille ta ise oli kirjutanud. Kõik osalejad said endale valida raamatu ning maiustuse. Samuti autasustati iga klassi kaunima käekirja konkursi võitjat. Meeleoluka päeva lõppedes tänati kõiki osalejaid ning õpetajaid, kes olid abiks ürituse korraldamisel. Oli väga meeldejääv üritus!

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.