Jõuluraamat 2021

21. detsembri 2021 hommikupoolikul käisid üheksanda klassi õpilased koos klassijuhatajaga lasteaias kaheteistkümnendat talveluule kogumikku üle andmas. Õnneks saime tänavu jätkata traditsiooni lugeda väikestele põnnidele ja raamatukoguhoidjatele ette meie kooli õpilaste luuleloomingut.

Lasteaias käimine oli väga äge! Nii palju mälestusi meenus juba koridoris seistes. Kui pidime hakkama luuletusi lugema, tabas mind selline tunne, et olen tõesti vanaks jäänud. Väikestele oli väga hea meel luuletusi ette lugeda.

Raamatukoguhoidjale kandsime ka oma luuletused ette. Kõige rohkem sai nalja siis, kui lugesime varasematest kogumikest meie algklassides kirjutatud luuletusi. Esimeses klassis olin ma tõesti “poeetiline geenius”.

Kreete Margareeta Kalme

…………………………………………………………………

Klassikaaslaste muljed

Rasmus: Iga kord, kui ma lasteaiast mööda käin, tundub, et midagi on jälle uut, aga kui me täna seal sees käisime, tulid küll kõik lasteaiamälestused meelde. Raske uskuda, et lasteaias käimisest on juba pea 9 aastat möödas. Seestpoolt pole majas õnneks suuri ümberehitisi tehtud ja mängutunne tuli peale. Suur tänu lasteaialastele, et nad meid ära kuulasid! Raamatukogus oli tore publik, mis siis, et kaheliikmeline. Lugesime ka enda vanu luuletusi ja ma pean ütlema, et päris poeedid me algklassides ei olnud.

Maria: Läksime algul lasteaeda, teel sinna oli tore ühiseid lasteaiamälestusi meenutada. Hoovi oli palju muudetud ning lapsed tundusid nii tillukesed. Lugesime neile oma ning kaasõpilaste luuletusi. Meid kuulati üllatavalt vaikselt, aga pärast viimast luuletust küsis üks laps: “Millal see läbi saab?” Pärast lasteaeda läksime raamatukokku. Seal lugesime samamoodi loomingut ette ja andsime jõulukogumiku üle. Siis vaatasime, mis luuletusi olime algklassides kirjutanud. Esimeses klassis arvasin, et mu grammatika on hea, kuid tegelikult polnud mu luuletustes ühtegi koma ning esines ka igasuguseid muid kirjavigu.

Helena: Lasteaias sain korraliku nostalgialaksu. Seal hoovis kõndides tuli nii palju vahvaid mälestusi meelde. Luuletuste lugemine läks ladusalt ning lapsed kuulasid uudishimuga. Terve käik oli väga vahva ja tõi mõnusa jõulumeeleolu.

Anna-Liisa: Hommikul oli väga tore lasteaeda minna, kõik vanad mälestused tulid meelde ja neid oli lahe omavahel arutada. Lasteaias olid kõik väga vahvad ja sõbralikud. Kui luuletused olid ette loetud ja tänusõnad kuulatud, oli aeg minna raamatukokku. Seal me kandsime samad luuletused ette ja andsime kogumiku üle. Kokkuvõttes jääb see päev eredalt meelde ja väga vahva oli kohtuda ka tulevaste Aegviidu Kooli õpilastega.

Rubriigid: jõulud, jõuluraamat, lasteaed, looming, Luuletus, raamatukogu. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.