Karjääripäev “Karje 2022”

27. jaanuaril 2022 toimus Kehras karjääripäev „Karje 2022“. Kõige alguses võttis sõna kooli direktor ning avas ürituse. Peale teda astusid üles viis esinejat, kes rääkisid igaüks oma erialast ja karjääriteest. Enim pakkusid mulle huvi kaks.

Üheks oli TV3 turundusjuht Annely Adermann. Ta jutustas oma teest teleni ning sellest, kuidas seal asjad toimivad. Enda etteaste lõpus jagas ta ka niisama kingitusi. Teisena tooksin välja Allan Roosilehe. Tema muhe olek tegi kogu esinemise väga nauditavaks ning tema lood DJ aegadest ja raadio erinevatest seikadest olid väga põnevad. Sain palju uut teada raadios töötamise kohta.

Peale esinemiste kuulamist suundusid kõik enda poolt varem valitud töötubadesse. Mina valisin „Rahatarkuse“ ja „Harju Maakohtu“. Kuna praegu on siiski koroonaaeg, siis tuleb arvestada sellega, et asjad võivad muutuda nipsust. Nii juhtuski, et „Rahatarkuse“ töötuba andis lõpuks hoopiski Allan Roosileht. Ta näitas meile ka vanu plaate ning vinüüle, mida ma polnud kunagi varem näinud. Arutlesime ka raadio kuulamise üle ning oli väga tore olla.

„Harju Maakohtu“ töötoas sain teada uusi asju kohtu kohta ning kuidas seal juhtumeid lahendatakse. Küsisime palju ning töötoa juhendaja, kes oli väga tore, vastas neile rõõmuga. Selle valdkonna tutvustus tekitas minus veel rohkem huvi õigusteaduse vastu.

Peale töötube esinesid stand-up komöödiaga Mattias Naan ja Kaarel Nõmmik. See oli ilmselt mu lemmikosa tervest päevas, kuna sai palju naerda ning üldse oli väga vahva. Päev oli koroona pärast veidi kaootiline, kuid muidu mulle meeldis. Läheks järgmine aasta uuesti, kui korraldataks.

Helena Raava

Rubriigid: 9.klass, ettevõtmised, teemapäev. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.