Emakeelepäev

Esmaspäeval, 14. märtsil 2022 tähistasime koolis emakeelepäeva. Traditsiooniliselt pajatati rahvajutte ning kuulutati välja parima käekirja konkursi võitjad.

Selline üritus toimus juba viieteistkümnendat korda. Lugusid jutustati kolmes vanuseklassis ning osalejaid oli kõikidest klassidest. Sel aastal oli pajatajaid 24. Žürii, kuhu kuulusid meie kooli endine õpetaja Lauri Leet, lasteaia direktor Maia Alumaa ja sotsiaalpedagoog Kadri Lehtsalu, hindas esitusi ning pidi valima välja iga vanuseklassi esikolmiku. 

Ürituse avas meie kooli emakeeleõpetaja Anneliis Liblik. Ta tegi kokkuvõtte selle õppeaasta suurematest keelealastest konkurssidest ning nendes osalenutest. Peale seda hakkaski pajatamine pihta. Räägiti jutte loomadest, lindudest ning paljust muustki. Kui kõigi lood olid kuulatud, suundus žürii otsuseid tegema ning õpilased sisustasid aega multikate vaatamisega. 

Ka sel aastal olid auhindadeks raamatud, tänukirjad ning magus maius. Lõpuks kuulutas žürii välja iga vanuseklassi esikolmiku ning jagas ka eripreemiaid.  

Parimateks valiti järgmised pajatajad:

Noorim vanuseklass (1.-3. kl) I koht – Maru Samuel Mustonen, II – Henri Suurkaev, III – Uku Lumila

Keskmine vanuseklass (4.-6. kl) I koht – Helena Land, II – Lukas Lumila, III – Arabella Suik

Vanim vanuserühm (7.-9. kl) I koht – Helena Raava, II – Kreete Margareeta Kalme, III – Roosi Rütman

Mina nautisin väga seda mõnusat melu ja atmosfääri, mis selle päevaga kaasnes, ning olen õnnelik, et meie koolis on selline traditsioon. Loodan, et see jätkub veel pikalt ning õpilased võtavad sellest rõõmuga osa. 

Helena Raava  

Rubriigid: emakeelepäev, rahvajuttude pajatamine. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.