Õppekäik vanalinna

Teisipäeval, 17. aprillil 2018. a käisid 6.-9. klassi õpilased Tallinna vanalinnas õppekäigul. Õpilased sõitsid linna kella 10.57 rongiga. 

 Kui kohale jõudsime,  kõndisime Balti jaamast Raekoja platsile, kus kohtusime oma giidiga, kes töötab Olde Hansas. Ta rääkis meile keskaegsest Tallinnast. Algul olime väljas ja vaatasime ehitisi, hiljem läksime Olde Hansa restorani ja tutvusime majaga. Peale seda liikusime vanalinnas ringi. Nautisime kahel vaateplatvormil Tallinna vaadet. Kõndisime mööda Lühikest ja Pikka jalga ja tutvusime seal ühe kunstipoega. Vaatasime ka Pühavaimu kirikus ringi ja uudistasime veel paari kiriku ehitusstiili.

Pärast seda saime näha, kuidas Katariina klaasikojas klaasi töödeldi ja erinevaid värvikaid klaasnõusid tehti. Enne Raekoja platsile tagasi minemist said kõik, kes soovisid, poes käia, sest aeg hakkas otsa saama ja kõhud olid tühjad. Platsil külastasime vanat Raeapteeki, mis tegutseb juba 15. sajandist saati. Sealt läksime Raekotta Enn Kunila kunstikogu vaatama, saime maalide üle arutleda ja neid uurida. Maale oli nii värvikaid kui ka heledates toonides. Lõpuks saime ka ise ühe pildi ära värvida ning seda siis originaaliga võrrelda.

Peale seda sõitsime rongiga tagasi Aegviitu. Oli väga huvitav päev!

Ly Rim

Rubriigid: kultuur, õppekäik. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.