Õpetajate päev

Reede, 5. oktoober 2018 oli õpetajate päev. Meie koolis andsid sel päeval üheksandikud teistele õpilastele tunde. Mina õpetasin matemaatikat.

Matemaatikaõpetajana pidin andma tunde 2.-3., 4., 5. ja 8. klassile. Teemad, mida mul õpetada tuli, olid mulle ette antud. Olin päris elevil võimalusest olla teisel pool klassi. Tunnid kulgesid väga kenasti, õpilased käitusid ilusti ja olid ise ka elevil. Kõige raskem oli anda tundi teisele klassile, kuna paar õpilast said tunnitöö kiirelt valmis ja hakkasid ringi siblima. Ma olen alati arvanud, et õpetaja on lihtne olla, et mis seal klassi ees ikka raske saab olla. Aga tegelikult on see arvatust palju raskem, sest tunnitöö tuleb õpetajal kodus välja mõelda. Ja tavaliselt on õpetajatel mitu tundi päevas.

Kogemus oli siiski nauditav. Ma alguses kartsin, et mõned õpilased ei taha mind tõsiselt võtta, aga nad olid vahvad ja toredad. Uhke tunne oli õpetada õpilastele uut teemalt, mida ise olid eelnevalt õppinud. Eriti tore oli vahetundide ajal õpetajate toas kohvi juua ja klassikaaslastega muljeid jagada.

Õpetajate päev oli üks lahedamaid kogemusi, mis olen koolis kogenud. Tänu  õpetajate päevale sain ma aru, kui raske on tegelikult õpetaja olla. Kogemus oli lahe, aga praegu siiski ise õpetajaks saada ei taha.

Ekke Tõnn Rütman

Rubriigid: õpetajate päev, õppetöö. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.