Õpetajate päev

Reedel, 4. oktoobril 2019 toimus meie koolis traditsiooniline õpetajate päev. Kuna sel aastal olen mina 9. klassis, oli mul lõpuks au proovida õpetaja ametit. Eelnevatel aastatel on olnud õpetajate päev õpilaste seas väga oodatud ja armastatud sündmus.

Peaaegu igal klassil oli sel päeval 6 tundi, välja arvatud 1. klass, kellel oli 3 tundi. Ka muutus reedeseks päevaks kooli kodukord. Peamine muutus oli see, et kool sai endale uue nime – Aexwiidu Pissness 8-klassiline erikool ehk APE + lasteaed. Nutivaba aeg kestis terve koolipäeva, direktorile võis teha tüngakõnesid ning tunnis võis süüa (kui soovil ja vajadusel anti ampsu ka õpetajale). Ja kohustuslik oli koolivorm: 1.-5. klassi lapsed pidid kandma ühevärvilisi riideid ja 6.-9. klassi õppurid must-valget riietust.

Mina olin eesti keele õpetaja. See aine meeldib mulle endale väga. Esimene tund oli mul vaba. Sel ajal käisime teiste ,,õpetajatega” meie oma tuba valmis seadmas ning vaatasime ka mõnesid tunde klassides. Minu enda esimene tund õpetajana algas väga hästi. 8. klass oli väga tore ja vahva. Andsin neile erinevaid eesti keelega seotud ülesandeid ja lasin taustaks muusikat. Minu jaoks oli nendega tõeliselt suur rõõm koos olla ja neile tundi anda. Teine tund toimus 6. klassiga. Nendega tegin kiire klassiekskursiooni koolimaja peal. Tunni lõpupoole mängisime ja rääkisime niisama juttu. 6. klass oli samuti väga lahe. Kolmanda tunni andsin 5. klassile. Nendega läks juba natuke raskemaks, aga mitte väga palju. Oli natuke keerulisem hoida distsipliini. Mängisime ja olime niisama. Ka 5. klassiga oli tore olla. Neljas ning ühtlasi minu viimane tund oli koos 4. klassiga. Nemad pidid tegema kontrolltööd. Ega meil jäänudki väga tunni lõpus enam aega millegi muu tegemiseks, aga kes soovisid, said joonistada ja lihtsalt kaaslastega suhelda. See oli hästi rahulik ja mõnus klass.

 Õpetaja olla oli tõeliselt tore. Nii huvitav oli vaadata ja kogeda tundi läbi õpetaja vaatevinkli. See töö ei ole lihtne. Alustades sellest, kui raske on välja mõelda ülesandeid, lõpetades sellega, kuidas hoida klassis korda. Sellega kaasneb väga suur vastutus. Ma hindan väga õpetajaid ja mul on nende vastu suur austus. Nemad on meie hariduse ja harituse alus.

Päev oli väga väsitav, aga väga lahe. Me olime oma klassiga seda nii kaua oodanud. See oli väga super ja tore päev!

Raili Stina Reidla

 

 

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.