Projektipäeva muljed

Raili Stina: Reedel, 18. oktoobril 2019 toimus meie koolis projektipäev. Kuna tegemist oli veerandi viimase päevaga, siis algas 1. tund traditsioonilise viktoriiniga, kus kapteniteks olid 9. kl õpilased. Mina ja Nele olime meie tiimi kapteniteks.

Pärast mälumängu algaski meie projektipäev. Õpilased jagati kindlatesse töötubadesse viktoriinitiimide alusel. Igal grupil ja töötoal oli erinev teema. Mul oli au olla ühe töötoa juhendaja. Koos Lyga tutvustasime oma rühmale, kuidas kasutada LunaPici, mis on pilditöötlusprogramm.  Tegevust jätkus paariks tunniks. Enne kella 12 kogunesime saali, kus tehti kokkuvõtteid ning tänati töötubade juhendajaid. Siis suundusime kõik söögitoa avamisele ja peale seda sööma. Selline päev oli tore ja vaheldusrikas. Oli põnev ise olla töötoa juhendaja. Selliseid sündmuseid võiks rohkem olla.

Katrin: Projektipäeval oli minu võistkond Valge Klaari töötoas, mis toimus eesti keele klassis. Laudadele olid pandud iPadid. Iga õpilane võis valida, mis teemaga ta soovis tegeleda, kas matemaatika-, nuputamismängude või joonistamisega. Mina ja Kreete valisime joonistamise. Me tegime teineteisest pilti ning hiljem saime iPadist otse maha joonistada, kuna meie pildid olid seal õrnalt ees. Kui pildid said valmis, hakkasime Kreetega mängima sõnamängu, kus pidi laua peal iPadi ette laduma tähti. Mängu mõte oli selles, et kaks võistkonda pidid neid kiiruse peale laduma, et tekiks sõna.  Mulle väga meeldis see päev, aga tore oleks olnud tutvuda ka teiste töötubadega.

Anna: Mina pidin projektipäeval mõtlema välja küsimuse ühest Aegviidu vanast hoonest või Aegviidu ajaloost üldse. Kui küsimus valmis, pidime sellest tegema QR-koodi ja välja printima. Töö sai kähku tehtud ning siis oli vaba aeg, mis minu arust ei olnud just kõige toredam. Materjali otsimise käigus leidsin vanu pilte Aegviidust. Oli huvitav vaadata ja ära arvata, kes, mis või kus need kunagi olid. Kokkuvõttes võib öelda, et töö oli hea, kuid liiga palju vaba aega.

Martin Joonas: Üritus toimus muusika klassis õpetaja Reeda juhendamisel. Me tegime “stop motion” filmi. See koosnes piltidest. Töötoa mõte oli tore, kuid keeruline oli leida telefoni, kuhu seda rakendust tõmmata. Kui selle leidsime, siis oli vaja oma tiimiga film valmis teha. Idee leidsime ja valmistasime ka filmi, aga kui vigu parandama hakati, kustutati kogu film ära. Peale kolme filmi kustutamist sai aeg lihtsalt otsa ja me ei jõudnudki kuhugi. Töötuba ise meeldis mulle väga, aga väikestega oli kohutavalt raske koostööd teha.

Genno: Mina osalesin töötoas, mida juhendas Kardo Talvik. Ta näitas meile, kuidas luua arvutis animatsiooni ning lisada videole juurde efekte. Alguses ei saanud ma päris täpselt aru, mida ta räägib, sest teised segasid alatasa vahele. Kardo näitas meile, kuidas luua veebilehte ja andis ka mõningaid soovitusi. Tegelikult oli üpris huvitav kuulata, mida ta rääkis, sest võib-olla tulevikus on vaja teha mõni veebileht ning siis on hea, kui on selles vallas teadmisi omandatud. Meie tiimis olid Roosi, Helena, Kristofer ja Mart Villem. Minu arvates oli see töötuba väga põnev ja meeldejääv. Ma arvan, et meil võiks veel rohkem selliseid õpitubasid olla.

Kristjan: Päeva alguses öeldi, kes kuhu õpituppa läheb. Mina olin robootika õpitoas ühe aitajana. Peale minu oli seal kaks õpetajat. Töötuba kestis poolteist tundi.

Ly: Projektipäeval oli mitmeid erinevaid töötubasid, millest ühe juhiks määrati mind koos Railiga. Meie ülesanne oli õpetada kasutama interneti lehekülge LunaPic, kus on võimalik töödelda enda tehtud fotosid.

Roosi: Ma olin töötoas, mida juhendas Kardo Talvik. Ma õppisin monteerima ja multikat tegema.

Marti: Me programeerisime roboteid õpetaja Natella juhendamisel arvutiklassis. Mulle meeldis 10/10st.

Koit: Me tegime GIFe kolmandas klassis. Meid juhendas Ly Rim. Mulle meeldis väga.

Anniriin: Ma olin Valge Klaari töötoas. Ma ei oska öelda, mida ma õppisin, sest see oli lihtsalt lõbus, aga nutikust läks küll vaja. Mulle väga meeldis see. Oli lihtsalt mega tore!

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.