Õppekäik AHHAA-sse

Neljapäeval, 23. septembril 2021 külastasid kõik Aegviidu Kooli õpilased AHHAA teaduskeskust. 

Õpilased olid jaotatud kahte gruppi: 1.-5. klass sõitis ühe ja 6.-9. klass teise bussiga.  Nooremad startisid kooli juurest  kl 9.30   ning  suundusid  otse broneeritud töötuppa, mis rääkis planeetidest ja Päikesesüsteemist. Vanemad õpilased kogunesid kooli ette kl 8.  Nad said valida, kas lähevad enne teaduskeskusesse minekut  Tartu  tähetorni  või  Aura  veekeskusesse.  Valikust olenemata oli ajaveetmiseks aega natuke vähem kui kaks tundi.  Pärast koguneti AHHAA teaduskeskuse ette. Enne sisenemist oli lõunapaus. 

Teaduskeskuse eksponaate uudistasime umbes 2 tundi. Näha ja isegi katsetada võis erinevaid leiutisi gravitatsiooni, heli ja illusioonide kohta. Proovile sai panna kõik oma meeled. 

Kui aeg otsas, asusid nooremad õpilased koduteele, kuid vanematel algas töötuba, kus saadi uusi teadmisi ja fakte silmade kohta  ning soovi korral ka ühe neist lahti lõigata. Pärast töötuba läksime bussi peale, mis viis meid kooli ette, kust igaüks oma koju läks. 

Maria Kubja 

Rubriigid: õppekäik. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.